Allmänt
   Start
   Teknik
   Tjänster
   Om oss
   Villkor
   Medarbetare
   Policies
   Driftstatus
    Beställning
   Prislista
   Beställ
   Domänsök
   Erbjudanden
    Kundtjänst
   Kontakt
   Guider
   Support
    Diverse
   Vhostar Bluebird
   Domäner
   Tävling
   Filarkiv
   Information om cookies
   Jobb
    Språk
   Svenska
   English (coming soon)
   Suomi (coming soon)
   Dansk (coming soon)
   Norsk (coming soon)
    Logga in
 
Användare på Bluebird
11-03-2009 23:03:21 - eagle
Idag Onsdag har vi bytt användar databas server. Vi körde tidgiare mot pgsql och kör nu istället mot en redudnat LDAP server. Alla listningar går snabbare och där user infon behöver hämtas. Passade även på att köra lite uppgraderingar på bluebird. Vi kör fortfarande debian etch men kommer under sommaren uppgradera och köra nya stable lenny. Ny filserver är påväg upp som ska ställas upp i sthlm, vilket kommer snabba upp filåtkomsten i hemkatalogerna väldigt mycket.

Som jag tidigare nämde har vi kopplat ~/public_html katalogen till vårat webserver kluster vilket gör att sidorna som körs går så mycket fortare nu än tidigare, och kan inte heller drabbas av diverse attacker mot shellservern!

Har även skapat en ~/comp mapp i era hemkataloger som kommer agera för er som kompilerar program mycket och utvecklar! Denna partion är utrustad med 15 000 SCSI diskar för hög prestanda

Det vi också gjort nu som vi inte gjort förut är att vi har nu stängt ner alla konton som inte blivit förnyade. Ingen info är borttagen, utan din användare har bara blivit inaktiverad så du inte kan logga in, det du behöver göra är att gå in i TCP (tcp.tixit.se) och förnya ditt konto.

Har ni några synpunkter eller förslag på förbättringar
maila gärna mig på daniel@tixit.se

Mvh Daniel & Tx-shells Crew
  PG: 4041536-6. info@tx-shells.com. OBS! Alla priser anges exkl. moms. Copyright Tx-Shells 2004